Stagiul national de kumite – feb. 2013


In data de 16 februarie 2013, in sala de sport a liceului Dimitrie Gusti din Bucuresti (Budo Gym Dojo), a avut loc primul stagiu national de kumite All Romanian Kyokushin Union. Acesta a fost organizat de Clubul Budo Gym Bucuresti, prin presedintele sau, sensei Gruia Docan.

La acest eveniment au fost prezenti aproximativ 50 de karate-ka reprezentand aproape toate organizatiile de kyokushin din Romania si toate zonele geografice ale tarii.

Prezenta unor “nume” vechi din kyokushinul romanesc al ultimelor trei decenii cum ar fi: shihan Gheorghe Bradu (conducatorul All Romanian Kyokushin Union), sensei Nicolaie Panuta, sensei Gruia Docan, sensei Mircea Marin, sensei Mihai Boldei, a dat “greutate” acestui eveniment si a inspirat celor prezenti impulsul si energia de care aveau cu totii nevoie pentru a putea parcurge acest dificil test. Invitat de onoare la acest eveniment a fost presedintele Ashihara Romania, sensei Petre Bulmaga.

Evenimentul a fost un real succes, totul desfasurandu-se pe durata a aproximativ 3 ore, timp in care sportivii prezenti au avut de parcurs cele aproape 60 de reprize consecutive de kumite !!!.

Totul a decurs intr-un ritm epuizant, fiecare sportiv dand dovada de un angajament si o determinare care dadeau impresia ca asistam la o competitie reala si nu doar la un simplu antrenament de lupta. Spiritul de fair play si eticheta de care au dat dovada toti sportivii prezenti la acest eveniment au facut ca acest test sa fie nu numai unul de kumite ci si unul prin care adevaratul spirit kyokushin al lui Mas Oyama sa se manifeste in toata plenitudinea sa.

Felicitari tuturor sportivilor si antrenorilor prezenti la acest eveniment pentru modul in care, pe langa calitatile exceptionale de luptatori (de care au data dovada cu totii) au reusit sa arate inca o data ca stilul kyokushin prin disciplina, eticheta si respectul fata de traditiile ancestrale ale vechilor samurai (pe care le manifesta indiferent de influentele si “presiunea modei” cotidiene din artele martiale), a fost, este si va ramane “fanionul” artelor martiale universale, un reper pentru toti practicantii de pe tot mapamondul.

Testul de anduranta pe care au trebuit sa-l treaca toti cei prezenti la acest veritabil “sparring”, a fost una dintre etapele de pregatire care preced viitoarele competitii la care vor participa sportivii din All All Romanian Kyokushin Union – Romania si amintim aici doar primele doua din acest an si anume: Campionatul National din 23 martie de la Sibiu si Campionatul European din 8 iunie din Germania.

Dupa modul in care s-au prezentat toti sportivii prezenti la acest stagiu suntem absolut convinsi ca rezulatele de exceptie nu vor intarzia sa apara la competitiile ce vor urma.

Mult succes tuturor practicantilor de kyokushin din Romania la toate competitiile sau seminariile pe care le vor avea de parcurs in acest an !

Mai multe poze de la acest eveniment – click aici.

OSU !

Gruia Docan
6 dan jiu jitsu
3 dan kyokushinkai
Presedinte Budo Gym Club-Bucuresti